I dag har jag lagat o ätit nåt jag aldrig ätit förut-
blomkålsmos...
Men en sak som är bra med färdiga menyer
är ju just att man provar nya saker..
Var lite skeptisk mot blomkålsmoset,
när jag läste receptet-
men jag hade oroat mig i onödan
( som så många gånger förr...)
för det var ju jättegott!
Hur gjorde jag det då?
Jo, kokade blomkålsbuketter ( från ett huvud) mjuka i saltat vatten.
Sen körde jag blomkålen med grädde (ca 1/2 -1 dl )
i matberedaren.
Sen tillbaks i kastrullen
och värmde allt igen tillsammans med en äggula,
en klick senap och lite salt o peppar.
En riktig trevlig o framför allt god,
ny bekantskap!
4 kommentarer:
Oj vilken vacker blomkål synd att göra mos på. Kram Birgitta
En skvätt grädde gör susen,
Supergott
/Papps
Det ska jag också prova!!! kram Bettan
Jo det är asgött helt enkelt!
Skicka en kommentar