24 mars 2011

Egentligen inte...


Egentligen skulle jag inte lägga ut receptet
på mina frökex,
därför att en anonym läsare
inte givit sig tillkänna, ha, ha...
Men nu e jag inte sån,
självklart ska ni få veta hur man gör de nyttiga kexen!

ca 10-12 st
2 msk smör
1/2 dl linfrön

1/2 dl mandel

1 msk sesamfrön

1 msk fiberhusk ( finns på ICA bland det glutenfria mjölet o sånt)

2 ägg

1/2 tsk salt

ev. kanel och/eller kardemumma eller torkade örter om man gillar det

Smält smöret.
Mixa linfrö, mandel o sesamfrön i en matberedare.
Lägg över i en bunke o blanda med fiberhusk, ägg, salt o et smälta smöret.
Klicka ut 10-12 runda bröd på en plåt med bakplåtspapper.
Använd en bred kniv o bred ut kexen tunt, ca 3mm.

Grädda bröden i 20 minuter i 150 grader.
Stäng av värmen o öppna luckan o låt dem stå o rostas i 30 minuter.
( Jag hade luckan stängd så blev de lite extra knapriga, men det e ju en smaksak...)

3 kommentarer:

Jenny sa...

Tackar! i morrn får det bli kexbak. Vi har köpt olika ostar på skafferiet nere i stan, så det blir kanon med dessa kex

Bibbi sa...

Grattis!Så djuriskt duktig du varit. 9 kg.. Bra jobbat!
Kexen såg kul ut. Undra om man kan blanda i västerbottenost... Fick underbara köpe-skorpor med v-bottenost av en granne så nu funderar jag bara hur man man ska kunna baka egna...
Ute snöar det så jag känner mig annars mest grinig;-P
Ha det gott!
Kramar

Anonym sa...

Tack för receptet ska testa dessa kex de verkar goda Kram Birgitta