14 december 2008

Man kan ju sticka oxå..!


Vet att jag kanske borde göra vissa saker så här till jul, men...
Jag tror att det blir jul även om jag låter bli alla måsten härhemma,
jag har ju bestämt mig för att inte stressa upp mig utan bara göra det jag tycker är kul med julen i stället...
I år blir det ovanligt mycket pyssel, lite julbak ( har i alla fall klarat av saffransbullarna!) och lite julklappar förståss.

Så stället för att stressa på när jag kom hem från dagens arbetspass, så blev det "hårfrisering".
Jag blekte och färgade dotterns hår, det blev härligt mörkrött så här till jul. Tyvärr vill hon inte vara med på bild... Sen blev det lite stickning. De senaste veckorna har jag fått fart på stickorna som länge legat o vilat. Söstra Mi hade sett ett par underbara pulsvärmare i Allers Jultidning, perfekt julklapp tänkte jag! Men efter ett antal försök med det mönstret gav jag upp, suck! Men skam den som ger sig, sen hittade jag ett nytt mönster och vips så hade jag pulsvärmarna klara. Tyvärr glömde jag fota dem, men sen hittade jag en bild på dem inne hos Loppan, hoppas att det gick bra att jag lånade den? För ni tro väl inte jag kunde hålla mig till jul med att ge dem? Nej inte då...Dottern min, hon med det röda håret däremot, hon kommer att få ett par härligt tjocka sockor i julklapp, hoppas hon inte tittar in här nu bara;) Hittade ett superkul garn att sticka med, ett melerat där det roliga "inka mönstret" liksom växer fram av sig självt!
Av garnet som blev över från pulsvärmarna, stickade jag sen en liten vinterklänning med halsduk till porslinsdockan, så nu är hon oxå vinterfin!!!
Ja visst kan man sticka från julstöket en stund och sticka lite i stället!!! Det gjorde i alla fall jag...

8 kommentarer:

envilsenloppa sa...

Va fin ho blev , dockan !! Du är ju så himla duktig när du får igång stickorna !!
Tack för barnpassningen !!
Hörs !
P&K /Lotta

Helena sa...

Så duktig du är och att du hinner med. Det var länge sedan jag stickade och jag tänkte faktiskt sticka en tröja till Elias men eftersom det säkert tar tid så får det nog bli till 1 år så han inte hinner växa ur den :0)
Kram på dig.

Jenny sa...

Fina pulsvärmare!

Pialotta sa...

Pulsvärmare, har aldrig hört talas om det förrän nu här:-)
Kan säkert va skönt om handlederna.
Dina socker gillar jag.. inkamönster, det var längesedan.
Jag har ju börjat sticka efter många års frånvaro med stickorn.. visst är det kul. Tidsfördriv om något och lugnande skönt.
Hoppas nu bara det där garnet kommer innan Jul.. annars får det vara så länge med brallorna.. tröja och mössor är ju klara.
Ha de fint kram på dig

Maria sa...

Jag såg de fina handledsvärmare inne hos Lotta! Och sockarna, så fränt att mönstret blir av garnet, det skulle jag aldrig trott...
Nu har jag äntligen fått in rätt adress till dig i min länklista. Ursäkta att det tog tid, men bättre sent än aldrig =)
Kul att du är med i utlottningen min, lycka till!

Englagård sa...

Tack för berömmet. Jag ser att du och jag har ungefär samma inställning till julstöket:) Visst är det härligt att sticka och du har ju varit väldigt produktiv med stickorna.

Jag gillar småsaker som pulsvärmare,sockor, vantar o dylikt som man inte behöver hålla på med hur länge som helst:)

Ha en fin dag
kram Karina

Frk Fleggman sa...

Va du är duktig!

Koselig koselig sa...

Kjempefin!!!
du er flink skal du vite!!!

Jul skal være kul, synes jeg så helt rett av deg! :)
Når min mamma kommer til tirsdag så skal hun få både garn og pinner av meg, jeg vil ha sjal! Alt er kjøpt inn tji-hi... noe skal jo morsan gjøre hihi