13 november 2008

Somliga saker kan man inte motstå...


Lediga dagar är de bästa dagarna, särskilt om man fyller dem med nåt som man tycker om att göra. I sista stund blev nu dagen inte helledig som jag tänkt mig. En E. ringde från mitt extra jobb och undrade om jag ville komma dit några timmar och jobba och det kunde jag inte säga nej till! Det är såå trevligt att få gå dit ibland. Tyvärr så känns de inte så med mitt vanliga jobb just nu... Min dröm är att tillsammans med Söstra mi öppna nåt eget eller kanske att ta över den butiken som jag jobbar lite extra i.


Sen efter jobbet så tog jag med mig syrran och lill-Loppan på en liten loppisrunda, vilken tur att vi har samma intresse ( den lilla håller kanske inte med, men hon hänger liksom med ändå...)! Vi älskar att leta efter gamla grejor, det roliga är att även när vi går på runda på egen hand ibland så hittar vi saker åt varandra! I går åkte vi i alla fall till en loppis långt ute på "pustan" dit ingen av oss åker så ofta, där är så överfullt av grejor så att det är svårt att hitta nåt! Sen e det lite dyrt där oxå... Men Gustav den III satt där på väggen o log så rart, vips så fick han följa med hem! Sen satt där en liten söt ängel oxå och sån kan ju i alla fall inte jag få nog av. Tröttnar man på dem för ett tag så åker de ner i julpyntslådan och kommer bara fram en gång om året!

Sen finns det två saker som en AnCa har lite svårt att motstå- plåtburkar och korgar! Den stora fina tvättkorgen hade syrran spanat in åt mig på Återvinningen som vi hade som stopp nummer 2 på vår loppisrunda. Gud va' gla jag blev när den stod kvar där och väntade på mig!!! Den kommer jag att fylla med gamla vackra lakan jag ärvt och kanske nåt virkat litet överkast och lite annat nytt & nött...

Sen släppte jag av söstra mi hemma hos sig, men se där tog inte min loppisrunda slut... Innan jag gick in på ICA för att handla lite kvällsmat så var jag ju tvungen att titta in på Kupan ( Röda Korsets loppis ) oxå eftersom de är grannar.
Där inne stod en färgglad kakburk och bara ropade mitt namn. Liknar lite ett marockansk mönster på den tycker jag. Synd att bilden inte riktigt gör den rättvisa. Burken har jag redan fyllt med pepparkakor!!! I går kväll startade vi pepparkakssäsongen med lyxvarianten, dvs med den med ädelost på, mums vad gött det är!!! Och burken ja den e så fin att den får stå framme på köksbänken hela tiden!!!

6 kommentarer:

Riggan sa...

Tjenare!

Åhh vilken läcker burk. Jag har en snarlik också. Det är härligt med plåtburkar speciellt dom gamla för dom var finare förr på något vis. Fin ny blogg. Den får godkännt. Kram

Sofie sa...

Vilka fina fynd du gjort! Kakburken var hur läcker som helst, jag förstår att den fick följa med hem :) Trevlig helg! Kram, Sofie

Vera sa...

mmm, pepparkakor ed ädelost....*drömmande blick*

Englagård sa...

Det var väl en bra utdelning på loppisrundan.

Om jag kunde så skulle jag minsann skicka över mycket pysseliver till dig. Ibland kan jag vakna tidigt som attan på morgonen och när jag försöker somna om poppar det upp en massa ideer och då kan man ju inte sova;)

Det där med julkorten innebär bara att du byter med mig. Det är inget stort organiserat byte där man ska skicka en massa kort. Vill man byta med fler kan man ju göra en "efterlysning" på sin egen blogg:)

Ha en skön kväll
kram Karina

isabels värld sa...

Underbart det är med loppis. Man vet aldrig vad man ska hitta. Fina fynd du gjort!! Hoppas du har en härlig söndag! kram Pernilla

www.gottablandat.wordpress.com sa...

vilken underbart fin burk! ha en rba söndag!!